Waarom je
kredieten verzekeren?
Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met onverwachte omstandigheden. En al wensen we het niemand toe, plots is het daar: een overlijden, invaliditeit of jobverlies. In één klap wordt de terugbetaling van dat krediet een zware last voor jezelf, je partner, je gezin of je erfgenamen. Oplossing? Je krediet verzekeren. Ondanks alles blijft zo je financiële situatie toch positief.
Welke verzekering in welke omstandigheden?
Wens je jezelf en je familie, je inkomen of je krediet te beschermen? Met een verzekering op maat van jouw situatie ben je op elk moment voorbereid op onvoorziene omstandigheden en moeilijke situaties:
- Bescherm je krediet in geval van overlijden, definitieve en volledige invaliditeit, jobverlies en volledige tijdelijke arbeidsongeschiktheid.
- Bescherm je inkomen in geval van jobverlies of volledige tijdelijke arbeidsongeschiktheid.
- Help je familie hun levensstandaard behouden en voorkom financiële moeilijkheden na overlijden of definitieve en volledige invaliditeit door een ongeval.
Bekijk en vergelijk onze verschillende verzekeringen op deze pagina.
Moet ik ook kleinere kredieten verzekeren?
Vergis je niet. Alleen moeten rondkomen is duurder dan wanneer je samenwoont met iemand anders. De kosten voor elektriciteit, verwarming, woningverzekering, belastingen, onroerende voorheffing blijven zo goed als dezelfde, en die moeten bij een overlijden of inkomensverlies plots door één inkomen gedragen worden. Ineens is die autolening of dat krediet voor die renovatie niet meer zo vanzelfsprekend, want ze moet afbetaald worden met een sterk verlaagd maandelijks inkomen. Voor alle duidelijkheid: het is in België niet verplicht om een persoonlijk lening te verzekeren. Wil je dat je gezin op beide oren kan slapen, of wil je graag gemoedsrust voor jezelf, dan is de keuze snel gemaakt.
Moet ik dan een medische vragenlijst invullen?
Sommige verzekeringsmaatschappijen eisen dat je zo’n medische vragenlijst invult bij het afsluiten van bepaalde contracten (hypotheek, invaliditeitsverzekering). Soms hoef je dan weer helemaal niets in te vullen of moet je ook niet langs de dokter voor een overlijdens- en invaliditeitsdekking. Let op: vraagt de verzekeraar je op een bepaald moment toch om informatie over je gezondheid, wees dan altijd eerlijk. Als achteraf blijkt dat je bewust iets verzwegen hebt, dan kan je polis worden opgezegd. Je hebt dan voor niets alle premies betaald, je bent niet gedekt en je krijgt je premies ook niet terug.
Goed om te weten
- Je kredieten verzekeren beschermt jou en je naasten tegen onverwachte gebeurtenissen in je leven: overlijden, arbeidsongeschiktheid, jobverlies.
- Soms kan je een kredietverzekering afsluiten zonder een medische vragenlijst te moeten invullen.
- Vertel je aan je kredietverstrekker dat je meteen een verzekering wil afsluiten, dan verhoogt dat soms de kans op goedkeuring van je kredietaanvraag. Door je voornemen toon je dat je een verantwoord persoon bent.
- Je bent wettelijk niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Maar de bescherming die zo’n verzekering je biedt, is de kost meer dan waard.
Onze Cofidis-consulenten helpen je graag met al je projecten en vragen, en bieden je financiële oplossingen en verzekeringen op maat van jouw situatie.
Welk krediet
kiezen?
Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.
Enkele tips
Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.